perjantai 8. tammikuuta 2016

5 vinkkiä: Dubai

Nyt kun päiväkohtaiset Dubai-löpinät on saatu rustailtua, on aika palata sen suloiseen lämpöön vielä matkavinkkien muodossa. Eli tässä postauksessa annan viisi vinkkiä tai vinkintapaista Dubaihin lähtijöille ylijääneiden reissukuvien siivittämänä. Sit mennää…

1) Taksien käyttö
Dubaissa välimatkat on todella pitkiä, minkä edessä me turvauduttiin takseihin. Taksit on huomattavasti edullisempia kuin Suomessa: meidän pisin ja siten kallein taksimatka oli 45 minuuttia ja maksoi meille 25 euroa. Yleensä meidän matkojen hinnat oli 11-30 dirhamia, mikä tekee 3-7 euroa. Taksin saa napattua helposti kadun varrelta melkein mistä tahansa, tosin tietyillä alueilla takseista on kova kilpailu (I'm looking at you, JBR) ja taksia voi joutua odottamaan pidempään. Jos JBR:n aluetta ja isoja ostoskeskuksia ei oteta lukuun, me jouduttiin ihan enimmillään odottelemaan taksia ehkä viisi minuuttia. Voin siis lämpimästi suositella takseja Dubaissa matkustavalle. Kannattaa muuten huomioida se, että takseissa käy ainoastaan käteinen. Älkääkä muuten säikähtäkö, kun kuski laittaa taksin ovet lukkoon matkan ajaksi -- se on yleinen käytäntö.


Dubai Marina

Al Mamzar Beach Park

2) Kulttuurieroja ja kielimuuria on turha jännittää
UAE on islaminuskoinen maa ja se toki näkyy katukuvassa myös Dubaissa, mut sanoisin Dubaita silti erittäin länsimaalaiseksi kaupungiksi, jossa turisteihin ollaan totuttu ja ei-islaminuskoisten maahanmuuttajien määrä on valtava. Tää tekee Dubaista myös todella kansainvälisen kaupungin ja englannilla pärjää ihan kaikkialla. Aksenteista voi välillä toki olla vaikee saada selvää. Käytännössä islamilaisuus (tai oikeammin päätös kunnioittaa paikallista kulttuuria ja/tai välttyä sakoilta) vaikuttaa lähinnä pukeutumiseen, julkisiin hellyydenosoituksiin (ei pussailua, kuhertelua tai kähmimistä) ja alkoholinkäyttöön, joka on sallittua vain tietyissä ravintoloissa. Lisätietoa: Dubai Etiquette and Code of Conduct.

3) Pukeutuminen Dubaissa
Vaikka Dubaissa ollaan todella totuttuja länsimaisiin turisteihin, kannattaa bikinit ja minishortsit jättää rannoille ja muille auringonottopaikoille. Yleinen sääntö on, että naisten vaatteiden tulisi peittää olkapäät ja polvet, mutta monilla turisteilla (myös allekirjoittaneella) oli usein peitettynä vain jompikumpi. Se tuntui olevan melkein kirjoittamaton sääntö, eikä se aiheuttanut mun havaintojeni perusteella minkäänlaista pahennusta. Näin ainoastaan yhden ihmisen pukeutuneen minishortseihin ja pieneen toppiin muualla kuin rannalla, ja kyseinen sankari pisti aika pahasti silmään muuten asiallisesti pukeutuneesta turistipaljoudesta. Sanoisin siis, että soveliaan asun valitsemiseen riittää maalaisjärki ja hyvä maku. Pashmina on muuten hyvä lisävaruste, jos asu tuntuu muuten liian paljastavalta. Lisätietoa: Dubai Dress Code.

Selfie time

Me ihastuttiin tähän kuvaan niin paljon, et aiotaan kehystää tää :D

Dubai Marina näissäkin

Kite Beach ja kaukana siintää Burj Al Arab

4) Huomioi turistivero
Dubaissa on otettu käyttöön 20% turistivero (kulkee nimellä hospitality fee), joka lisätään majoituksen hintaan. Tällä on tarkoitus rahoittaa vuoden 2020 maailmannäyttely. Me ei tiedetty tästä yhtikäs mitään, joten hotellia maksaessa meitä läpsäistiin mukavalla pikku yllätyksellä, kun hintaa tulikin kolmisensataa lisää siihen, millä hinnalla oltiin huone varattu. Kannattaa siis ottaa tää huomioon hotellia varatessa ja selvittää, onko vero jo sisällytetty majoituksen hintaan.

5) Al Mamzar Beach Park
Meidän lempirannaksi nousi kirkkaasti Al Mamzar Beach Park, josta kerroin tässä postauksessa. Suosittelen paikkaa ihan kaikille! Ihanan rauhallinen, kaunis, maisemat on upeita ja tekemistä on paljon. Ainoa miinus meille tässä paikassa oli se, että se oli kaukana meidän hotellista ja näin ollen juuri se yllä mainittu kallein taksireissu, 25 euroa per suunta. Jos me majoidutaan seuraavalla kerralla eri hotellissa (joskaan ei välttämättä majoiduta), sen tulee ehdottomasti olla lähempänä Al Mamzaria, että voidaan käydä täällä enemmän. Loved it. Alla olevat loput kuvajämät on kaikki Al Mamzarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti