4 vinkkiä: Barbados

Reteästi neljä vuotta myöhässä, mutta tässäpä vihdoin "viisi" vinkkiä Barbadokselle! Aloin kirjoittamaan tätä postausta vuonna 2019 (silloinkin siis reteästi myöhässä), mutta koska en millään keksinyt viidettä vinkkiä, jäi postaus luonnoksiin odottelemaan heurekaa. Sitä ei tullut, joten here it isneljä vinkkiä Barbadokselle, jossa olin siis jo kesäkuussa 2018. Meidän matkasta voi halutessaan lukea enemmän täällä. Me käytiin samalla reissulla myös St. Luciassa, josta en kuitenkaan tee erillistä vinkkipostausta.

1) Kierrä koko saari. Barbados on monipuolinen saari: etelä on menomesta, länsi ylellinen rantakohde, pohjoinen luonnon muovaama ja villi, ja idästä puolestaan löytyvät saaren kauneimmat rannat ja korkeimmat aallot. Myös Barbadoksen keskiosissa on vaikka mitä koettavaa (kuten Welchman Hall Gully ja Hunte's Gardens). Suosittelen tämän vinkin toteuttamista varten lämpimästi auton vuokraamista. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja liikenne toimii hyvin, ja auton saa lisäksi vuokrattua hyvään hintaan.

2) Barbados ei ole halpa kohde. Varaudu siihen, että hinnat ovat pääasiallisesti samoissa lukemissa kuin esimerkiksi Jenkeissä. Hinnat laskevat vähän mentäessä kauemmas turistialueilta.

Kolmas meidän neljästä reissukodista, The Bus That Rocks.


St. Luciassa

3) Käy purjehtimassa! Erityisesti suosittelen Calabaza Sailing Cruises -firmaa, jonka päiväristeily on ylellisin ja viihtyisin risteily, jolla oon ollut. Hintansa väärti, ehdottomasti. Me snorklattiin mielettömän upeissa spoteissa, joissa saatiin olla täysin ilman muiden veneiden seuraa ja uida esimerkiksi kilpikonnien kanssa. Risteilylle otetaan kerrallaan mukaan muistaakseni 12 henkilöä, joten jokaisella on mahdollisuus olla omassa rauhassa. Ruoka, juomat ja henkilökunta olivat kaikki loistavia ja yhdestä miehistön jäsenestä, Johnista, me saatiin ihan oikea ystävä.


Sunsets in Barbados

Welchman Hall GullySt. Lucia <3

Näkymä, kun astuttiin ulos meidän rokkaavasta bussista :)

4) Barbados on helppo yhdistää muihin Karibianmeren saariin. Me vietettiin lomastamme neljä päivää St. Luciassa, joka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen ja yllättävänkin paljon erilainen kuin Barbados. Välimatkat Karibianmerellä eivät usein ole kovin pitkiä, ja lentoja muille saarille saa melko hyvään hintaan. Meidän liput taisi olla 70 euroa. Jos siis ajallisesti ja rahallisesti mahdollista, kannattaa harkita useamman kohteen yhdistämistä. Valinnanvaraa riittää!

Comments